OVER MIJ


Ik ben dus Simone Pronk. Onder de naam Zoepkip illustreer ik prentenboeken en eigenlijk alles wat er maar te illustreren valt. 

Ik ben opgegroeid in Broek in Waterland, een mooi dorpje onder de rook van Amsterdam. Buiten spelen, smerig worden, slootje springen, kikkervisjes vangen, moestuintjes aanleggen, lammetjes aaien, zomaar een paar activiteiten uit mijn kindertijd. Ik ben gezegend met een fijne jeugd, daar haal ik mijn inspiratie uit voor mijn illustraties. Dat, en mijn huidige leventje met m'n lief en zoontje in de stad.. Die beestjes en schattige kindertjes keren dan ook vaak terug in mijn werk. Mijn stijl is uit te drukken in: kleurrijk, strak, vrolijk, grappig en simpel.
Ik heb eigenlijk altijd getekend, mijn Hollandse nuchterheid zorgde ervoor dat ik een economische studie koos en nu een baan heb als hoofd Bedrijfsvoering/ controller. Maar in mijn vrije tijd blijf ik trouw tekenen en knutselen. Naast (maar ook voor) mijn werk maak ik ook kinderboeken, illustraties voor cursussen, kaartjes en logo's.